Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1/2 lingură praf de copt
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 250 g făină
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 50 g ciocolată neagră
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle. Adăugăm 150 de grame de zahăr, 125 ml de lapte, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm uleiul, praful de copt, făina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

5. Într-un vas, punem laptele rămas la fiert. Adăugă pudra de cacao, zahărul rămas și amestecăm bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.

6. Tăiem pandișpanul în 16 cubulețe. Le dăm prin sosul de ciocolată pregătit anterior iar la final le decorăm cu nucă de cocos.