Ingrediente:

  • 150 g biscuiți
  • 60 g unt topit

Ingrediente pentru stratul de ciocolată:

  • 115 g ciocolată semi-dulce
  • 200 g cremă de brânză
  • 30 g zahăr
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • sare
  • 60 ml smântână

Ingrediente stratul de unt de arahide:

  • 200 g cremă de brânză
  • 60 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 85 g unt
  • 60 ml smântână

Ingrediente pentru ganache:

  • 85 g ciocolata semi-dulce
  • 110 ml smântână

Mod de preparare:

1. Pentru blat, mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Turnăm compoziția într-o formă de copt.

2. Pentru compoziția de ciocolată, topim ciocolata pe baie de aburi.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem crema de brânză. Adăugăm zahărul pudră, esența de vanilie, sarea și amestecăm bine.

4. Adăugăm ciocolata și amestecăm bine. Adăugăm smântâna și mixăm bine până la omogenizare.

5. Turnăm compoziția peste blatul pregătit anterior.

6. Batem brânza cu untul de arahide. Adăugăm smântâna și amestecăm bine.

7. Turnăm compoziția peste stratul de cremă de ciocolată.

8. La final, adăugăm un strat de glazură de ciocolată și punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Poftă bună!