Ingrediente:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g zahăr brun
  • 120 g făină
  • 160 ml ulei
  • 4 ouă
  • 1 lingură praf de copt
  • 120 g miez de nucă
  • sare
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, topim ciocolata amăruie pe baie de aburi. Adăugăm miezul de nucă măcinat, zahărul, sarea, uleiul de măsline și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm ouăle, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine.

3. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

4. Pentru glazură, topim ciocolata pe foc mic. Adăugăm smântâna și amestecăm. La final, decorăm prăjitura cu glazura obținută.