Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină
- 4 linguri smântână
- 1 ou
- 40 g unt
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- sare
- vanilină
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g miez de nucă
- 2-3 linguri zahăr
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim miezul de nucă. Adăugăm zahărul, untul și mixăm bine.
2. Pentru aluat, batem oul cu zahăr. Adăugăm sarea, vanilina, zahărul, smântâna, untul, făina, bicarbonatul de sodiu și amestecăm foarte bine.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Adăugăm umplutura și formăm o rulada pe care o tăiem felii.
4. Așezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le tapetăm cu ou bătut și coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 20 de minute.