Ingrediente pentru aluat:
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 70 g unt
- 50 g zahăr
- 1 lingură smântână
- 1 ou
Ingrediente pentru umplutura de brânză:
- 350 g brânză de vaci
- 3 gălbenușuri
- 80 ml smântână
- 100 g zahăr
Ingrediente pentru sufleu:
- 3 albușuri
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
1. Într-un vas, turnăm făina. Adăugăm praful de copt, zahărul, untul rece tăiat și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Adăugăm oul, smântâna, frământăm și lăsăm aluatul 30 de minute.
3. Pentru umplutură, amestecăm gălbenușurile cu ingredientele menționate anterior.
4. Întindem aluatul într-o formă de copt. Coacem blatul timp de 15 minute la temperatura de 180 de grade.
5. După acest interval de timp, scoatem blatul din cuptor, adăugăm umplutura și coacem încă 30 de minute.
6. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și mixăm bine.
7. Scoatem prăjitura din cuptor și o tapetăm cu spuma obținută. Coacem încă 15 minute.