Ingrediente:
- 800 g sfeclă roșie
- 350 g ceapă
- 5 lingurițe sos de soia
- 100 ml ulei
- 2 lingurițe oțet
- 2 lingurițe zahăr
- sare, condimente
Mod de preparare:
1. Într-un bol, dăm sfecla prin răzătoarea mare. Adăugăm zahărul și amestecăm bine.
2. Într-o tigaie încinsă, prăjim sfecla 30 de minute. Acoperim cu capac deoarece vrem să înabușim sfecla. După acest interval de timp, așezăm sfecla într-un bol.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. După 5-7 minute, adăugăm sosul de soia și gătim încă 3 minute.
4. Adăugăm ceapa în bolul cu sfeclă. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm oțetul, condimentele și amestecăm foarte bine.
Poftă bună!