Ingrediente:

  • 100 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 75 ml lapte
  • 550 g făină
  • 6 g sare
  • 90 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 130 g unt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm apa caldă. Adăugăm laptele, drojdia, 1 linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu sare și zahăr. Adăugăm untul topit, compoziția de drojdie, făina și amestecăm foarte bine până când obținem un aluat moale și pufos.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. O tăiem bucățele egale pe care le așezăm pe o tavă de copt. Formăm cornulețele, le tapetăm cu ou bătut și le coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.