Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 lingură drojdie
- 2 ouă
- 100 g unt
- 120 ml lapte
Ingrediente pentru umplutură:
- 120 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 60 g zahăr
- 1 lingură cacao
- 100 g migdale
Mod de preparare:
1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm sarea, zahărul, drojdia, ouăle, untul, laptele și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.
3. Pentru umplutură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm untul, pudra de cacao, zahărul, migdalele, zahărul și amestecăm foarte bine.
4. Întindem aluatul în 2 foi subțiri și egale. Repartizăm umplutura și formăm 2 rulouri.
5. Tăiem rulourile pe lungime și împletim în modul prezentat mai jos.
6. Coacem cozonacul la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Poftă bună!