Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 3 g drojdie
  • 1 ou
  • 40 g zahăr
  • 15 ml ulei
  • 125 ml apă caldă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g gem de mere

Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina.

2. Într-un bol separat, amestecăm drojdia cu apa caldă. Adăugăm o linguriță de zahăr, 5 lingurițe de făină și amestecăm. Lăsăm maiaua 15 minute.

3. Adăugăm un ou bătut, făina, untul și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos. Îl lăsăm la crescut 90 de minute.

4. Împărțim alautul în 8 bucățele egale pe care le întindem în foi subțiri. Repartizăm umplutura și cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi pe suprafața aluatului.

5. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

6. Ungem cornulețele cu ou bătut și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.